Oho, aivan unohtunut koko blogi, kotisivut ja melkein koko koiraharrastus.wink
Jengi meillä ei ole muttunut, sama VANHA porukka porskuttaa vieläkin. Ystäviltä ja tuttavilta on koiria kuollut, niitäkin jotka oli menossa mukana kun itse aloitin koiraharrastuksen. Iirokin täytti heinäkuussa jo 14vuotta, huh, on siinä vain teräsvaari. Iiroa on aika-ajoin vaivannut korvat ja sehän sitten sairastaa niitä. Heti vain kun hommaa ab-tipat niin tulee entistä ehompi. Osaksi kuuro hänen kossimaisuutensa on. Silmät on sameat mutta niillä näkee. Meillähän Iiro kutsutaan käsimerkein koirapedistä ylös ulos ja lenkille. Iltavillin meillä yleensä aloittaa aina Iiro. On se vaan niin ihana vaari, välillä ei oikeasti muista että se on jo iäkäs.

Siita...vitsin hitsi, että se on komistunut vanhetessaan. Pienihän se on ja lihaksia saisi olla enemmän, mutta omaan silmään kohta 9 vuotiaaksi aivan mallikas. Tassut on olleet nyt ok. Tänä sysynä Siita ei ole tarhaillut ollenkaan. Osa syy tassuihin voi olla juuri tuo tarhassa olo. Siis kopissa, sehän ei tarhaa käytä kuin sen verran että juoksee portilta koppiin. Tieten se on asunu siellä päivät ja tehny pahimman hädän kohdatessa tarpeensakin sinne. Nyt se on ollu sisällä. Jopa meidän Turkin reissun ajan kaikki 3 asuivat normaalisti kotonaan ja appivanhemmat hoitivat niitä.  Kortisonia olen ruvennut vähentämään. Siita on saanut normaalisti 2,5mg/pv ja nyt 1.25mg/pv ja seuraavaksi tuo sama määrä, mutta joka toinen päivä jne...katsotaan pystyykö lopettamaan kokonaan? Juoksunhan se tekee nyt kun lääkettä on vähennetty, onhan tässä vuosi taukoa ollutkin. Luonteeseen lääke on vaikuttanut vain positiivisesti, kun ei ole tuska ja kutina päällä niin sillä on enemmän huumoria. Nyt maltilla lääkkeen vähennystä ja tarkkaa seurantaa alkaako kutina missä vaiheessa vai alkaako ollenkaan??

FREKI...siis tuo töötinpötkylä. Voi hitto mikä pikku piski se onkaan. Me ollaan aivan lovena koko lähipiiri tuosta tappijalasta. Raivostuttava? KYLLÄ, sitä se osaa olla, mutta kun se on töötti niin se on aivan ihana. Siinä on koira joka sulattaa sellaisenkin sydämmen joka ei koirista niin perusta. Yksi näistä on appiukkoni. Se pitää huolen että Freki on kesälläkin saanut olla pihalla kun me ei olla oltu kotona ja on muistanut laittaa sen takaisin sisälle kun ei itse ole enää hallillaan töissä. Frekihän on jokapaikassa matkassa. Tosin nyt rankametsään sitä ei enää tunnuta ottavan mukaan, sen utelias nokka on vähän liian lähellä moottorisahaa :)

MYY, jeps, meillä on sellainenkin. Ai millainen? No kääpiömini kokoinen kääpiöluppakorva tyttö (luonnonkeltainen). Markus sai keksiä jänekselle nimen, ja sehän valitsi MYYn. No, siinä on kani nimensä veroinen. Alkuun yritin aidata sille vintille alueen missä saisi jaloitella, mutta jänes voitti 6-0. Nyt sillä on120cm kokoinen häkki, mutta on päivittäin irti vintillä meidän TV:n katselu huoneessa (Meillä se ei ole olohuone) . Voin myöhemmin postata tänne kuvia miten meillä koirien ja jäneksen yhteiselo sujuu ;)

Käytiinhän me Iiron kanssa keväällä näyttelyissäkin ja itse esitin joitakin koiria. mm. uutta suomenmestaria Hamitan Jeriä. Jeri on nyt yhtä sertiä vaille kaksoisvalio :) Helsingin voittajanäyttelyihin sitä ollaan taas menossa. Lainakoiralla tälläkin kertaa. Mukaan lähtee vuoden 2010 Hew-10 ja V-10 länkkäri uros "Raiku". En tiedä mikä se on, mutta sinne on vaan päästävä jokavuosi. Mut josko ens vuonna joku vois hankkia uusia ja nuoria koiria sinne vietätävksi/esitettäväksi?? Meillä tieten on vielä sama jengi kotona koossa, joista yhdestäkään ei sinne ole. Jos ei nyt töötti tee jotain sankarillista ja pääse palkittavaksi, mutta lähinnä tuo eläin on itse ollut pelastettava ;)

Ratsastuksen minä aloitin keväällä uudelleen. Ensim Pyhäjärvellä Myllymäen tallilla  jonka jälkeen sain mahdollisuuden ruveta vuokraamaan Bobby quarteria jonka omistaja on itsekin koiraihmisiä. Sievissä käyn myös Hakamaan Tallilla jossa tallia pitää Hirvosen Satu, beagle ihmisiä hänkin :) Hakamaan suomenhevosilla olen osallistunut Meri Sataman pitämiin istuntapainotteisiin valmennuksiin. Mielestäni olen parantanut ratsastustani tämän puolenvuoden aikana kuin sika juoksuaan. Myllymäen tallille olisi tarkoitus vielä mennä ottamaan Siniltä tunteja. Aikamoista kalenterin vahtaamista tämä on ollut, töiden ja ratsastusten yhteensovittamista. Syksyllä oli vähän hankalaa kun peltotyöt vein niin pitkään ja paljon aikaa.