Se oli eläinlääkärin diagnoosi (tuomio) kun kävin näyttämässä Siitaa sille. Nyt kun rupesin vanhaa blogia selaamaan niin sillähän oli kesällä 2008 toinen takatassun väli tulehtunut ja se turpos, parani antibiootti kuurilla.

Seuraavanan keväänä 2009 se sit rupes syömään etutassua, ja siihen tuli lopulta ihan haavauma. Kesällä vaihdoin sille hiivattoman nappulan joka kuitenkin oli aivan liian kevyttä ruokaa. Seuraavaksi se söi NEUta ja nyt ihan omatekoista puuroa jossa lihaa. Ruoka ei nyt jatkossa muutu muuta kuin että lihana en anna enää nautaa (kokeillaan tätäkin).

Etutassun haavauma

Nyt taas syksyä kohden tassujen SYÖMINEN on menny ihan mahottomaksi. Koira kutisee joka jalasta ja takapuolesta. Sen korvat on todella likaantuvat, punaiset ja verillä. Saatiin eka antibiootti ja kortisoni piikki ja sit samoja lääkkeitä suun kautta 2viikoksi. Canofiteä korviin ja varpaiden väliin. Pesuja Malasebtillä myös jatketaan.

Tassu elokuussa 2010

Useampaan kynteen on tullut tuollaista "kynsivallintulehdusta", Kaikki oireet kyllä viittaavat Furunkuloosiin. Siihen niin pirun ikävään sairauteen/vaivaan. Furunkuloosi on siis tassunvälitulehdus, se ei tartu, mutta ikävä vaiva, että kun se kerran tulee on se riesana joillakin koirilla hoidoista huolimatta lopun ikää. Tällä viikolla Siita on ajoittain nilkuttanut koska sen takajalan isossa polkuanturassa on ISO vekki (ei oo kuvaa). Eihän noita kortisoneja viitsis aivan loputtomiin syöttää vaikka ne selvästi auttaa kutinaan, mutta eivät poista itse ongelmaa. Seurataan tilannetta ja kokemuksia ko. sairaudesta otetaan vastaan!!